З Днем Святого Миколая та Днем ЗСУ!


6 грудня - День Святого Миколая


День пам'яті Святого Миколая традиційно 19 грудня. Але з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар дати неперехідних свят зрушилися. Тому День Святого Миколая за новим стилем тепер відзначають на 13 днів раніше - 6 грудня.


Миколай Чудотворець, або, як його ще називають, Миколай Угодник, багато в чому допомагає, тому моляться і просять його багато про що. Святий ніколи не відмовляє в допомозі, якщо молитва буде щирою.


Святий Миколай захищає від неприємностей у дорозі, допомагає в разі голоду і хвороб, сприяє вдалому заміжжю і приносить добробут і достаток у сім'ю. Крім цього, святого вважають і покровителем засуджених - він допомагає їм повернутися на праведний шлях. Також Миколай Чудотворець покровительствує мореплавцям - він кілька разів повертав до життя загиблих моряків.


У свято традиційно йдуть до церкви, щоб помолитися святому, вітають одне одного і роблять подарунки. Особливо на них чекають діти - Миколай Чудотворець опікується дітками, тому в день пам'яті святого діточок також обов'язково пригощають солодощами. Батьки просять про захист своїх дітей, скільки б років їм не було. 


Вважається, що цього дня слід повернути всі свої борги, щоб привернути у своє життя достаток, а дівчата у чудотворця можуть вимолити вдале і щасливе заміжжя.


Є в цей день і низка важливих заборон:


× суворо заборонено лаяти дітей, особливо маленьких;

× не можна ображати старих, тварин, тих, хто слабший;

× не слід відмовляти в милостині;

× не можна робити прибирання, займатися рукоділлям і важкою роботою.


Також категорично не можна в це свято брати або давати гроші в борг - як уже говорили, навпаки, потрібно повернути всі свої борги, щоб наступний рік провести в достатку. Наші предки вважали, що Святий Миколай покарає кожного, хто зробить поганий вчинок, і не лише в день його пам'яті.


6 грудня - День Збройних Сил України


Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.


Сьогодні Збройні сили України захищають нас на землі, у воді та в повітрі. Наші ЗСУ мають довгу історію та значущі традиції від воїнів УПА та січових стрільців. Не варто забувати і про вшанування пам’яті полеглих за свободу і незалежність України.


Склад ЗСУ - це всі роди військ. Повітряні, сухопутні, військово-морські, десантно-штурмові, морська піхота, Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони.


Відзначати День Збройних сил в Україні заведено урочистими нагородженнями, привітаннями Головнокомандувача ЗСУ, Міноборони, святковими концертами та вишколами. Проте під час війни усі заходи, що можуть становити загрозу для наших захисників, скасовуються.


У світовому рейтингу за версією Global Fire Power, Збройні сили України нині на 15 місці серед найпотужніших армій світу. За останній рік Україна піднялася в ньому на сім позицій.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!