День молоді в Україні разом з усім світом - 12 серпня


Цьогоріч вперше відзначатимемо День молоді в Україні разом з усім світом - 12 серпня


До 2022 року свято припадало на останню неділю червня. За ініціативи молодіжних організацій та рухів відзначення перенесено на дату Міжнародного дня молоді - 12 серпня. Так українська молодь продемонструвала прагнення інтегруватися у європейську спільноту, утвердити цінності демократії та свободи.

Це прагнення було підтримане Президентом України.


28 липня 2021 року Володимир Зеленський підписав відповідний указ № 333/2021 «Про День молоді». Документ набрав чинності 1 січня 2022 року.


Указ Президента України від 22 червня 1994 року № 323 «Про День молоді», відповідно до якого День молоді відзначався в нашій країні щороку в останню неділю червня, втратив чинність.



В міжнародний день молоді Володимир Зеленський вручив нагороди дітям за сміливість.



Війна забрала в наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими. Сьогодні мав честь зустрітись і нагородити тих, хто попри свій юний вік має величезну сміливість. Далеко не всі дорослі здатні робити те, що зробили вони, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають.


Максим Бровченко з Бердянська.

Малює картини, а зароблені гроші надсилає на допомогу для ЗСУ.


Сашко Гуцал із Бучі.

Перебуваючи в окупації, піклувався про молодшу сестричку та двох братів. Виходив на пошуки харчів і води.


Єгор Шемет із Чернігівщини.

Разом із бабусею місяць ховався в погребі. Хоче допомогти одужати старшому брату, який злякався вибухів і перестав говорити. Також мріє відремонтувати будинок, який пошкодили окупанти.


Гліб Бондаренко з Харкова.

Потрапив під ворожий ракетний обстріл біля житлового будинку. Цього року планував вступати до харківського «Кадетського корпусу», а згодом – до Національної академії Служби безпеки України.


Андрій Покраса з Київщини.

Разом із батьком за допомогою дрона відстежував рух окупантів і передавав координати українським військовим.


Давид Понуляк із Запоріжжя.

Займається козацьким бойовим мистецтвом «Спас». Хоче бути сильним, як тато, щоб у майбутньому захищати Батьківщину.


Данило Сергєєв із Маріуполя.

З перших днів повномасштабної війни піклувався про людей старшого віку – приносив у підвали воду та їжу, готував у дворі. Допоміг чоловікові та його доньці вибратися зі зруйнованого будинку і надав першу медичну допомогу.


Іринка Васильєва з Рівного.

Втратила на війні тата і дядька. Власноруч виготовляє віночки і продає їх. Назбирала вже 7 тисяч євро. На ці кошти разом із мамою придбала два тепловізори та автомобіль для ЗСУ.


Впевнений, що з такими хоробрими та щирими дітьми на Україну чекає прекрасне майбутнє. Дякую вам!




Історична довідка


Сьогодні у світі налічується майже 3 мільярди жителів у віці до 25 років

Свято Міжнародний день молоді відзначається у другій декаді серпня. Засновано на рівні ООН в 1998 році. Святкові заходи Дня молоді присвячені розвитку рішень і висвітленню проблем молоді, захисту їх прав і свобод в міжнародному аспекті.


Міжнародний день молоді був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.


Конференція рекомендувала організувати інформаційно-пропагандистські заходи на підтримку Дня з метою підвищення інформованості, особливо молоді, про Всесвітню програму дій, що стосуються молоді, до 2000 року і на наступний період, прийняту Асамблеєю в 1995 році.


У той час як молодь складає одну чверть світової робочої сили, на неї припадає половина безробітних. Ринки праці зазнають труднощів із забезпеченням стабільної зайнятості з гарними перспективами для молодих людей, за винятком висококваліфікованих фахівців.


Сьогодні у світі налічується майже 3 мільярди жителів у віці до 25 років. Більше півмільярда з них живуть в бідності. Понад 100 мільйонів дітей не відвідують школу. Щодня близько 30 тис. дітей вмирають від убогості. Щодня 7 тис. молодих людей заражаються ВІЛ / СНІДом.


Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство визнати взаємозалежність поколінь і вирішувати проблеми різного віку спільно.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!